Vincent "never give up" Goemaere geeft op als voorzitter Cercle

Goemaere in het Jan Breydelstadion

Na slechts drie jaar gooit de voorzitter van Cercle Brugge de handdoek in de ring. Vincent Goemaere gidste de vereniging door enkele turbulente jaren en is trots op de veerkracht en het resultaat: een veredelde B-ploeg van Monaco met dikkenek-vedetten die enkel het tweede deel van het seizoen willen presteren, omdat ze het eerste deel van het seizoen toch vooral in de zuip willen vliegen.

Internationalisering

"Ik ben blij dat ik aan het roer heb mogen staan tijdens de grootste transformatie van de vereniging van de afgelopen twintig jaar", zo steekt de voorzitter van wal, "net zoals ons grote voorbeeld Anderlecht hebben we ons succesvol ontdaan van ons kleinburgerlijke, gezellige karakter. Cercle speelt nu mee op internationaal vlak."

De ex-voorzitter haalde veel van zijn inspiratie bij de succesverhalen van FC Brussels, Germinal Beerschot en het bedrijf Lernout en Hauspie. Goemaere is dan ook zelf een succesvol ondernemer die al jarenlang een tiental mensen tewerkstelt in Brugge aan slechte voorwaarden.

De verwezenlijking waar hij het meest trots op is is toch het nieuwe logo van de vereniging: "ik had nooit gedacht dat de achterban dit zou slikken", lacht de voorzitter, "maar sinds de verkoop van de ploeg is het grootste deel van de achterban weggelopen naar de basket en padel."
Het logo werd ondanks de internationale spot behouden. "Zie je wel, internationalisering", glundert de voorzitter.

Ook het herhaaldelijk blokkeren van het stadiondossier van de enige succesvolle ploeg in de stad Club Brugge (kampioen) is het werk van de ijverige ondernemer.

De voetbalploeg zelf communiceert later over een nieuwe voorzitter. "We wachten nog op goedkeuring vanuit Monaco", zo luidt het, "maar reken zeker maar op een kalende vijftiger met een bedenkelijke ervaring in de voetbalwereld."