Gewelddadige bestorming mislukt: Huis Van De Bruggeling gesloten op vrijdagnamiddag

Een gewelddadige coup gericht op het Huis Van De Bruggeling, het epicentrum van het stadsbestuur, is vorige vrijdagnamiddag volledig mislukt.

Een honderdtal geradicaliseerde jongeren verzamelden zich op het Stationsplein om daarna naar de ingang van het Huis Van De Bruggeling te marcheren. De manifestatie verliep vreedzaam, tot de corpulente jongeren beseften dat videospelletjes en masturberen op filmpjes van Dries Van Langenhove eigenlijk maar een beklagenswaardig leven is.

De rechtse jongeren namen in drie pogingen - ze moesten twee keer op adem komen - de trappen naar het Huis, en begonnen met verschillende projectielen te gooien. Daar stonden ze echter voor gesloten deuren: de stadsdiensten werken niet op vrijdagnamiddag.

De sfeer werd na een tijdje grimmiger en enkele omstaanders probeerden te bemiddelen. Die werden echter snel weggejaagd door de doordringende ruftgeur en het eindeloos gezaag over de omvolking. Buurtbewoner Jonatan Durchfall getuigt: "ik ben eigenlijk redelijk rechts, maar na deze ervaring kan de omvolking niet snel genoeg komen. Wat een zootje ongewervelde zwakzinnigen."

Na enkele uren dropen de laatste jongeren af en werd de rust hersteld. Volgens de politie hoeven we niet onmiddellijk een nieuwe actie te verwachten: "het duurt enkele maanden voor ze weer op krachten komen. Een hele namiddag buiten praten met mensen, dat eist zijn tol."