De Brugse Stem is een satirische website, gebracht door de Vereniging van Echte Journalisten.

Met De Brugse Stem proberen we de Bruggeling aan het lachen te brengen met grappige, soms absurde, maar nooit serieuze artikels. DBS werd opgericht omdat opiniemaker Janne Narten graag in het Brugs Handelsblad had gestaan met een interview over zijn grote wrat op zijn perineum, maar dat werd geweigerd door hun saaie redactie. Janne Narten besloot toen dat er dringend nood is aan écht onafhankelijke media in Brugge.

DBS is sinds haar oprichting meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo won ze onder andere de prestigieuze Prijs Voor Beste Nieuwsbron, uitgereikt door De Brugse Stem in 2018, 2019, 2020 en 2021 en werd ze meerdere keren vernoemd op café. De Brugse Stem is 100% in handen van buitenl- vrijwilligers en heeft geen enkele inkomsten, behalve die drie euro reclame per maand.

Natuurlijk zijn we vergelijkbaar met gelijkaardige websites zoals De Speld en De Rechtzetting, en soms is er al eens een gebrek aan originaliteit (of nieuws). Sommige artikels kunnen zodanig flauw zijn dat er misschien slechts één persoon een vage glimlach ervoor kan brengen. Dat is genoeg. We viseren niemand, en proberen zo duidelijk mogelijk aan te geven dat het om satire gaat, en geen 'fake news' of eender welke poging om verwarring te zaaien.

Ons Team

  • Kenny Dezeugstecker, Hoofdredacteur
  • Janne Narten, voormalig Hoofdredacteur en Adviseur
  • Monique Acke-Indenof, PR & Marketing Manager
  • René Planchez, Redacteur
  • Dirk Verbeek, Redacteur
  • Jean-Pierre Vanraepeghem, Redacteur
  • Twerp Bruges, Nederlander

Bijdragen aan De Brugse Stem

Wil je zelf bijdragen aan De Brugse Stem? Stuur ons jouw bijdrages, meningen of (naakt)foto's via Facebook.

Privacyverklaring

De Brugse Stem verzamelt geen persoonsgegevens, wij zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in jouw persoonlijke data. Hoogstwaarschijnlijk lig je toch hele dagen in je zetel te stinken. Je kan onze privacyverklaring hier terugvinden.