Oorsprong

De Brugse Stem werd opgericht in 2018 omdat opiniemaker Janne Narten graag in het Brugs Handelsblad had gestaan met een interview over zijn grote wrat op zijn perineum, maar dat werd geweigerd door hun saaie redactie. Janne Narten besloot toen dat er dringend nood is aan écht onafhankelijke media in Brugge.

De Brugse Stem is sinds haar oprichting meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo won ze onder andere de prestigieuze Prijs Voor Beste Nieuwsbron, uitgereikt door De Brugse Stem in 2018, drie keer in 2019, twee keer in 2020, 2021, 2022 en 2023 en werd ze meerdere keren vernoemd op café.

Op vrijdag 22 maart 2024 werd De Brugse Stem na lange onderhandelingen voor de prijs van twee pinten verkocht aan mediamagnaat Benny C.

Lees het volledige verhaal van De Brugse Stem hier en abonneer je hier

Engagement

De Brugse Stem is 100% in handen van buitenla- vrijwilligers. De Brugse Stem viseert niemand behalve Cercle Brugge, en probeert duidelijk aan te geven dat het om satire gaat, en geen 'fake news' of eender welke poging om verwarring te zaaien.

Ons Team

  • Kenny Dezeugstecker, Hoofdredacteur
  • Janne Narten, voormalig Hoofdredacteur en Adviseur
  • Monique Acke-Indenof, PR & Marketing Manager
  • René Planchez, Redacteur
  • Dirk Verbeek, Redacteur
  • Jean-Pierre Vanraepeghem, Redacteur
  • Twerp Bruges, Hollander

Adverteren op De Brugse Stem

Dat kan - als je adverteert op De Brugse Stem hoef je zelf niet meer op café te gaan om je vuile zever te vertellen aan de werkmens. Iedereen weet dat Brugse marginalen énkel DBS lezen.

Wil je eens uitpakken bij je maten? Heb je een communiefeest voor een neefje zonder vriendjes? Woon je in Knokke en heb je veel geld? Een advertentie op DBS is de perfecte oplossing. Contacteer ons via Facebook of via adverteren@debrugsestem.com.

Bijdragen aan De Brugse Stem

Wil je zelf bijdragen aan De Brugse Stem? Stuur ons jouw bijdrages, meningen of (naakt)foto's via Facebook of via redactie@debrugsestem.com.

Privacyverklaring

De Brugse Stem verzamelt geen persoonsgegevens, wij zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in jouw persoonlijke data. Hoogstwaarschijnlijk lig je toch hele dagen in je zetel te stinken.

Toch kan je ervoor kiezen om je lid te maken om onze nieuwsbrief te ontvangen. Hiervoor gebruiken wij enkel het opgegeven email-adres, dat dient bevestigd te worden. Deze data wordt voor geen enkel ander doeleinde gebruikt en wordt ook niet doorgespeeld aan de belastingen, of erger nog, je vrouw. Dit kan ook te allen tijde worden stopgezet en de opgeslagen informatie wordt onmiddellijk en onherroepelijk verwijderd.

Je kan onze privacyverklaring hier terugvinden.