Sportzot (s)maakt helemaal niet sportief

Toen het jonge Brugse wielertalent Henri Carette (22) uit Koolkerke een nieuwe poging wou doen om op de Reitjes te fietsen (zonder dat deze bevroren waren!), ontdekte hij dat hij vertrokken was zonder drank.

Gelukkig had ik mijn Gauloises nog mee,” zegt de Brugse belofte, “anders was ik gelijk al teruggekeerd.” Ook merkte hij na zeven minuten fietsen en drie keer voor het rood licht te staan, dat hij toch een hongertje begon te krijgen. “Ik hield het nog zeker driehonderd meter vol, maar daarna moest ik wel toegeven aan mijn grommende maag en ben ik naar goede gewoonte een warme pannenkoek gaan halen bij Du Phare.

Talrijke alternatieven

Omdat korte drank daar nog niet geschonken wordt voor 11:30 uur, moest hij iets anders bij zijn pannenkoeken drinken. Dat was het moment dat hij, naar eigen zeggen, Sportzot op de kaart zag staan. “Ik was direct verkocht, want ik ben zelf heel sportief. Zo probeerde ik eerder al het werelduurrecord aan te vallen en ging ik op hoogtestage naar de Kemmelberg Toen ben ik daar eigenlijk niet geraakt, maar met die Sportzot zou dat zeker lukken.

Kers op de taart

Een half uur later stormde Henri wenend van kwaadheid de brasserie uit. De pannenkoeken waren goed, maar hij had ontdekt dat er helemaal geen alcohol in de Sportzot zat. Dat het je ook niet helpt om beter te sporten ontdekte hij nog wat later, toen hij na een nieuwe mislukte poging uit de Reitjes werd gevist. Als kers op de taart waren zijn Gauloises nat geworden.

Volgende keer meer geluk, Henri!

Geschreven door KJB