Rijke Franse ploeg "Cercle" zet werkende Bruggeling een hak en blokkeert nieuw stadion Club

Opnieuw een onverwachte plotwending in de stadion saga: Cercle Brugge, de rijke Monegaskische voetbalploeg, dient bezwaar in tegen de stadionplannen van Club Brugge. Dit ondanks de aanbieding van Jos Dehaene om in zijn tuin in de Pastoriestraat te komen voetballen.

In het originele plan zou Cercle Brugge verhuizen naar een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Daar ging de vereniging initieel ook mee akkoord, maar nu komt ze dus terug op haar beslissing. "Voor onze supporters is Sint-Pieters te ver", reageert Cercle voorzitter Vincent Goemaere, "die zijn namelijk allemaal kreupel geworden van al dat zagen de afgelopen decennia. Het kost enorm veel energie om de schijn hoog te houden dat Cercle toch vlot kan meedraaien in eerste klasse."

Voorzitter Vincent Goemaere

Verlieslatend bedrijf

Bovendien weigert eigenaar AS Monaco om met meer geld over de brug te komen. Naar verluid komt dit voornamelijk omdat voorzitter Goemaere het geld uitsluitend in zijn verlieslatend bedrijfje Starpik steekt. "Dwergenporno is al een tijdje geen booming business meer", erkent de voorzitter, "maar we zijn op de goeie weg. Het publiek van Cercle is een dankbare consument."

Ondanks alle moeite die landskampioen Club Brugge en de stad hebben gedaan de afgelopen jaren om de hebzuchtige Fransen te bevredigen, blijft het stadiondossier dus op slot. "Het is niet dat we niet willen", reageert Goemaere vanop de filmset van zijn volgende productie Snow White and the Seven C*cks, "het is meer van niet kunnen. Kom, zet je neer. Geniet van de film."

Opnieuw wordt de Vlaming dus uitgeperst terwijl we erop staan te kijken.