Annick Lambrecht stelt nieuw programma Vooruit Brugge voor: "enkel nog moraliserende, infantiele Facebook posts"

Voormalig schepen Annick Lambrecht (Vooruit) heeft vandaag in primeur het nieuwe partijprogramma van Vooruit Brugge aangekondigd. De politica deed dat met een reeks Facebook posts, die vooral een onbekende groep jongeren viseren.

Het Vlaams parlementslid postte een foto van wat afval en enkele stoelen in een park op haar Facebookprofiel. In een mum van tijd stond de post vol intelligente en gevatte commentaren, waarbij vooral  'jongeren' het moesten ontgelden.

De populaire post van de minder populaire politica

Falende integratiebeleid

De focus van de achterban van Lambrecht en Vooruit lijkt dus vooral te liggen bij de falende integratie van deze zogenaamde "jongeren". "Steek er geen tijd in", zo luidt het onder andere, of "dat is hetzelfde volk dat dan in Ter Kameren (La Cambre, nvdr) gaat betogen en klaagt over gebrek aan perspectief". Men vraagt zich af of deze jongeren het ooit zullen leren.

Annick Lambrecht probeert echter wel de reacties te modereren: "het klopt, maar vijand nummer één van onze mooie stad is niet de jongeren, maar wel de nuance. Ik ben dan ook heel blij dat mijn posts zulke agressieve en viserende reacties losweken bij de oudere bevolking", verklaart Lambrecht, die haar bewondering voor Els "Social Trainwreck" Ampe niet onder stoelen of banken steekt.

Geen spijt bij jongeren

Lid van de geviseerde leeftijdsgroep Jonas Verkeste (18) uit Lissewege wil alvast niet reageren ("ik was daar helemaal niet"), maar Elke Deridder (19) uit Sint-Andries wil dat gelukkig wel: "ik was net klaar met mijn shift als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark, en ben snel langsgeweest bij mijn oma om wat te helpen opruimen. Daarna heb ik de rest van de avond gestudeerd. Ik ben niet in het Minnewater geweest." Schijnbaar heeft de kwaadaardige jonge vervuiler totaal geen besef dat er haar een boete en mogelijk levenslang boven het hoofd hangt.

Nieuwe partijlijn Vooruit

Door het succes van Lambrecht's geniale socialmedia-campagne lijkt het er steeds meer op dat Vooruit Brugge - de voormalige sp.a - zich dus vooral wil profileren bij de ouderen en zwakbegaafden.

"Wij willen een partij van iedereen zijn, maar vooral van de mensen die niks te doen hebben thuis en dus bijgevolg een hele dag zitten te zeiken op Facebook", zo legt Lambrecht uit. "Uiteraard verwelkomen wij ook Jurgen-fanclub leden en halve rechtse. Doe gewoon alsof je links of rood bent, door bijvoorbeeld een roos te posten. Eenmaal je jezelf kenbaar hebt gemaakt als socialist, mag je gelijk welke haatdragende en xenofobe zever posten als je maar wil! Doen! Hashtag Annick Antipathiek!"

Vooruit Brugge reageert alvast positief op de solo-slim actie van haar meest geliefde kopstuk. "Wij zijn blij dat we zelf geen narratief moeten verzinnen. Bovendien zijn de jongeren een makkelijk doelwit", reageert fractieleider [Kenny zoek op wie fractieleider van Vooruit is want ik heb totaal geen idee, grtz Bartje].