BREAKING: Minnewater officieel "No-Go Zone"

De situatie in het Minnewaterpark blijft dag op dag verslechteren. Na een vraag van gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) heeft burgemeester Dirk De fauw nu de noodtoestand uitgeroepen en het park officieel als "No-Go Zone" bestempeld.

Concreet betekent dit dat de stad alle verantwoordelijkheid laat vallen en dat men het park enkel op eigen risico kan betreden. "Na de scherpe en juiste posts van onder andere Annick Lambrecht, is de situatie enkel verder geëscaleerd", duidt de burgemeester, "verschillende bendes jongeren komen er in contact met de notoire seniorenbendes, en het gevolg is de totale ineenstorting van de publieke orde."

Wij konden deze straffe beweringen bevestigen: in het park wordt volop frisdrank genuttigd en de levensgevaarlijke 'frisbees', een hype overgewaaid uit den Amerika, vliegen er om je oren. Er wordt lustig gepaft, zonder ook maar de moeite te doen om het in een pijp te steken. Niemand leest er Het Volk.

De misdadigers in het park

Minnewater nu tweede onveiligste buurt

Het oordeel van de burgemeester wordt gesterkt door de forse stijging van het park in de lijst van onveiligste buurten in België. Op één staat nog steeds Molenbeek, maar op nummer twee prijkt nu het Minnewaterpark. Een schande voor de stad, vindt ook schepen van Vld Mercedes Van Volcem (Groen). De veiligste buurt in België blijft nog steeds het Brusselse Oudergem, dat ook de prijs voor mooiste gemeente wegkaapt.

Wat er nu moet gebeuren is niet helemaal duidelijk, al lijkt het erop dat het een wapenwedloop wordt. De groendienst wordt volop getraind door de politie en wordt binnenkort bewapend, dit ter voorbereiding van een frontale aanval op het park. "Tegenwoordig kan iedereen toch zomaar wapens bij defensie scharten", verklaart Mercedes Van Volcem, die het offensief zal leiden.

Tot de herovering van het park wordt de Bruggeling verzocht NIET naar het park af te zakken.