Cercle niet langer sympathiekste vereniging: Vereniging Veroordeelde Zedendelinquenten wint nipt

Opschudding maandagochtend tijdens de verkiezing van sympathiekste vereniging van Brugge: Cercle Brugge, beter bekend als de geliefkoosde 'vereniging', is voor het eerst in haar lange bestaan niet niet langer de meest sympathieke vereniging in Brugge. De sympathiekste vereniging van Brugge is vanaf nu de VVZ.

Ontslag

Volgens kenners heeft het verlies van de titel voornamelijk te maken met het ontslag van de populaire trainer Yves Vanderhaeghe, vlak na de eerste thuisoverwinning van het seizoen. "Dit gaat in tegen alle waarden van de vereniging", verklaart Janne Narten. Trainer Vanderhaeghe lag dan ook bijzonder goed in de groep. "Hij was de eerste trainer in lange tijd die er niet vanaf dag één probeerde vanonder te muizen."

Toch is de nieuwe winnaar, de Vereniging voor Veroordeelde Zedendelinquenten (VVZ), niet helemaal verrassend. "We zijn dan wel een bende perverse halve pedofielen, we behandelen onze medemens niet als een stuk stront. Meer als seksueel lustobject, maar geen stuk stront. Ik denk dat we daar het verschil hebben kunnen maken", aldus een fiere voorzitter van de VVZ, Piet Uijtebroecks.

Verwaarlozen

Bij Cercle-voorzitter Vincent Goemaere komt het nieuws hard binnen: "ik werk elke dag bijzonder hard om mijn verlieslatende bedrijf Stardekk niet failliet te laten gaan. Ik moet mijn job als voorzitter even verwaarloosd hebben, net zoals ik mijn vrienden en familie elke dag verwaarloos."

Wij vroegen of het ontslag is ingegeven door moederclub AS Monaco, en of Cercle wel nog onafhankelijk beslissingen mag nemen. "Daar mag ik niet op antwoorden", aldus een angstige voorzitter Goemaere.