Cercle maakt statement met nieuw logo: "niet alles hoeft perfect te zijn"

Voetbalploeg Cercle Brugge heeft een make-over gekregen. De sympathieke voetbalploeg van enkele jaren terug is al een tijdje op zijn retour, en kon volgens het bestuur best wel een nieuw logo gebruiken. "Dat is tenslotte waar onze supporters het meeste wakker van liggen", aldus 'voorzitter' Vincent Goemaere.

Cerlce is al jaar en dag in handen van een Russische oligarch Dimitri Rybolovlev die ook de Franse club AS Monaco bezit. "Toch heeft Cercle de torenhoge verwachtingen nog niet kunnen waarmaken", aldus Goemaere, "maandelijks kunnen we slechts 50% van onze inkomsten overschrijven naar een Russische bankrekening. Dat zijn twaalf tanks te weinig volgens grote baas Dimitri."

Volgens Goemaere is het echter een wederzijds voordelige relatie voor beide: "Dimitri heeft me verzekerd dat Severodonetsk binnenkort Cerclegrad zal heten."

Niets is perfect

Daarom dus dat de ploeg zichzelf een nieuwe huisstijl aanmeet: "we hebben gekozen om het moment te grijpen en een statement te maken. Niet alles hoeft perfect te zijn, wij zijn dat tenslotte ook niet", aldus de griezelige voorzitter. Het nieuwe logo toont de "C" van Cercle, gecombineerd met de letters van het woord Cercle en is van de hand van topfan Marcel Cluyse (87) die recent een workshop Windows 98 heeft gevolgd en goed overweg kan met fotobewerking.

Het gebruik van platitudes zoals "We Are Cercle", en "Komaan Rusland" vervolledigt de nieuwe huisstijl. De ploeg geeft ook nog mee dat abonnementen nog steeds beschikbaar zijn, al zijn er nog maar enkele (22,000) zitplaatsen vrij. "Oekraïners zijn trouwens niet welkom. Leve Cercle", zo reageert eigenaar Dimitri Rybolovlev vanuit het Kremlin.