Bart is Oekraïne meer dan beu: "ik heb ook problemen, daar hoor je mij toch ook niet over janken"

Bart Lagast (37) uit Sint-Kruis is de berichtgeving over de oorlog in Oekraïne meer dan beu. Volgens de Bruggeling besteedt de media te veel tijd aan de oorlog en is het hoog tijd dat men ook eens over andere dingen bericht.

Bart Lagast vindt dan ook dat de oorlog schromelijk wordt overdreven: "ik was al een half uur naar beelden van Severodonetsk en Mariupol aan het kijken vooraleer ik doorhad dat het geen reportage over Sint-Kruis was van Focus-WTV."

Een beeld van Mariupol

Eigen achtertuin

Net daarom moeten we meer aandacht besteden aan lokale gebeurtenissen, vindt de Bruggeling. "Kijk voor de verandering eens in onze achtertuin, of nog beter in míjn achtertuin - door de lage stand van het grondwater is heel mijn gazon vergeeld", jammert Lagast, "of hier, kijk eens naar mijn kippen. Ik heb de helft ervan uit armoede moeten opeten omdat graan te duur was geworden."

Een echte loser

Lagast is duidelijk niet te spreken over Oekraïne en haar president: "ik ging normaal gezien een nieuwe telefoon kopen, maar door de hoge inflatie moet ik nu wachten op mijn vakantiegeld voor ik dat kan. Bedankt Zelenski, nu mag ik nog een maand langer met mijn iPhone 12 Pro Max rondlopen, als een echte loser."

Volgens Lagast zijn veel van de huidige problemen de schuld van Oekraïne: "constant Rusland uitdagen, dat was toch ook niet nodig? Eigen schuld dikke bult", aldus de man die ook aan de slag is als copywriter bij de politieke partij N-VA. "Laten we rond tafel gaan zitten en Rusland gewoon geven wat ze willen."