Bruggeling Thierry verandert naam naar 'Dirk De fauw' en is nu officieel burgemeester

Deze Dirk De fauw is niet langer burgemeester

Thierry Vereeck (58) uit Koolkerke heeft afgelopen week zijn naam officieel laten veranderen naar "Dirk De fauw". Volgens de Koolkerkenaar sluit de naam beter aan bij zijn identiteit van onopvallende man van middelbare leeftijd zonder enige invloed buiten Brugge.

Een andere Dirk

Marianne Degeyter, de receptioniste van het Brugse stadhuis, keek deze ochtend raar op. Voor haar stond Dirk De fauw, alleen leek hij helemaal niet op de Dirk die ze sinds jaar en dag kent. "Niettemin heb ik hem binnengelaten in het kantoor van de burgemeester, want wie ben ik om vragen te stellen", aldus Degeyter.

Dirk De fauw uit Koolkerke, burgemeester van Brugge

Aan het werk

Thierry, of beter "Dirk De fauw", is onmiddellijk aan het werk gegaan en heeft de naam van de oude burgemeester officieel veranderd van Dirk De fauw naar Durk De Flauw, "Want dat is grappig, en dat is het belangrijkste", aldus de nieuwe burgemeester.

Niet zo grappig echter voor de voormalige burgemeester De Flauw, die de hele dag aan de telefoon hing met banken, verzekeringen en verschillende vakantieresorts in Spanje om de naam van zijn boekingen te laten updaten. "Dit is niet de eerste keer dat dit me overkomt", aldus De Flauw, die decennia geleden bekend stond als Wardje De Tettetrekker, "maar het blijft vervelend."

Dirk De Flauw, voormalig burgemeester, in betere tijden

Wat de nieuwe burgemeester Thierry/Dirk van plan is, is nog niet helemaal duidelijk. "Investeren in betere fietsinfrastructuur, de herintroductie van naakt worstelen op begrafenissen en de oorlog verklaren aan Holland", zo licht hij toch een tipje van de sluier.