Ontgoochelend: Brugge NIET opgenomen in lijst "mooiste Franse steden"

Het prestigieuze reismagazine Globebouffeur maakte zonet zijn jaarlijkse lijstjes van favoriete Franse bestemmingen op waarbij Brugge helemaal niet is opgenomen. "Een aanfluiting", zo noemt schepen van toerisme Mieke Hoste (Vooruit) het voorval.

"Blijkbaar kan niet iedereen Brugge smaken", treurt de schepen, "ondanks al het werk dat onze dienst toerisme doet." De dienst toerisme zelf was niet bereikbaar omdat hun telefoon heel de dag op antwoordapparaat stond na een uit de hand gelopen lange lunch.

Het aantal Franse toeristen is de afgelopen twee jaar enorm gedaald en bij de stad men weet men niet goed waarom. "Misschien is dit wel de schuld van al die domme padelvelden", speculeert Hoste, "of de schuld van Blankenberge, omdat ze zo dicht bij Brugge zijn gelegen. Misschien moet Blankenberge 50 kilometer verder van Brugge gaan liggen zodat we niet hele dagen in hun STANK moeten leven."

Promotietour

Toch geeft de schepen niet snel op: "ik ga de komende maanden op een lange promotietoer door Frankrijk. Eerst via de Bourgogne en Lyon naar de Alpen. Daar pikken we een ritje of twee mee van de Tour. Daarna blijven we enkele weken in de Provence. Tegen Augustus steken we door naar het westen: Bordeaux, St. Emilion, Pomerol. Tegen eind augustus moeten we dan via Bretagne en Normandië in Parijs terechtkomen. Daar hebben we een mooi viersterrenhotel gevonden in Le Marais, de minder bekende en goedkopere buurt van de stad." De promotieactie van de stad wordt geschat op 1.5 miljoen euro, maar dat is het meer dan waard volgens de schepen.