Autovrije Steenstraat viseert arme Knokkenaar, vindt UNIZO

Enkele dagen geleden heeft de Brugse gemeenteraad het licht op groen gezet om de voornaamste winkelstraten volledig autovrij te maken tijdens de zomervakantie. Terwijl de beslissing overal in Brugge enthousiast wordt onthaald, is men bij UNIZO heel wat minder opgetogen.

Wat als het regent?

"Hoe verwacht men nu dat de betere burger uit Knokke zijn weg zal vinden naar de verschillende boutiques?", vraagt woordvoerder van UNIZO Brecht Clyncke zich af, "men kan toch niet verwachten dat we heel die straat te voet zullen afleggen, tussen al dat geboefte? Zonder toegang én parking voor onze overmaatse SUVs vrees ik dat we het publiek uit Knokke kwijt zullen zijn."

Brecht Clyncke geeft echter nog een tweede reden waarom de beslissing geen goed idee is: "wat als het regent? WAT ALS HET REGENT?" De man lijkt in paniek te zijn en begint wild om zich heen te slaan.

"REGEN REGEN REGEN", roept hij luid.
"Nee! Weg wolken, weg weg weg!"
De tranen vloeien.
Clyncke gaat op de stoeprand zitten en begint hard te rochelen in het rioolputje.
"Neen, geen regen", snikt hij, "niet opnieuw."
Het snot druipt van zijn neus.
De hemelsluizen openen zich. Het regent.
Rondom ons openen mensen hun paraplu's, of doen ze hun regenkap op.
Sommigen gaan een tearoom binnen om even op te warmen.
Brecht blijft echter huilen.

Ondergrondse parking

Laurent Warnier-Garnier uit Knokke is niet akkoord met de beslissing

Laurent Warnier-Garnier uit Het Zoute treedt Clyncke hier in bij: "garggle gggrr *kwijlt* pfllllrrrr", aldus de ontstelde goede burger die zijn beide lippen niet kan bewegen omdat zijn mama ook zijn tante is.

Dat de grootste ondergrondse parking van het land slechts een minuutje stappen is, interesseert Warnier-Garnier niet: "we gaan toch niet in een bunker parkeren? Wat als er etnisch gespuis op onze auto kakt? Trouwens, de plafonden in de parking zijn te laag voor mijn mooie chapeau claque."

Voet bij stuk

Toch houdt de stad voet bij stuk: "al jaren loopt de Steenstraat achter op de rest van de winkelstraten in Vlaanderen. Een beetje zoals Franky Demon die nog steeds zijn diploma lager onderwijs niet heeft gehaald. Daar moeten we dus dringend iets aan doen", aldus burgemeester Dirk De fauw (CD&V), "aan Franky bedoel ik wel, ik geraak die vent gewoon niet kwijt. Die volgt me overal."