Omvolking is een feit: dikke lelijke Vlaams Belang kiezers palmen Brugse binnenstad in

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag heeft de partij Vlaams Belang de Brugse binnenstad ingepalmd voor haar jaarlijkse ledendag. Opvallend: niet enkel de politici van de partij waren lelijk, ook de leden zelf waren dik en stonden in het zweet.

Verschrikkelijk zicht

"Werkelijk een verschrikkelijk zicht", getuigt politieagent Karel, die de leden van de partij tegen zichzelf moest helpen beschermen. "Toch een hele opdracht", aldus de moedige agent, "een van de leden begon onmiddellijk met zichzelf te vechten nadat hij 'in contact' kwam met een spiegel."

Naast de bekende koppen - Annemans, Dewinter en autistisch Markske - waren ook heel wat mindere goden van de partij. "Amai nog niet", getuigt buurtbewoner Anette, "de hele buurt stonk hier naar ruft. Alles viel goed mee, tot opeens de delegatie van Antwerpen arriveerde. Ken je de geur van slecht geworden melk, gemixt met de ingewanden van een schaap, ingesmeerd met de spetterkak van een tachtigjarige? Wel, erger dan dat." Anette jammert. "Ik denk dat mijn huis toch enkele maanden onbewoonbaar zal zijn."

Niet voor het geld

Wat precies de bedoeling is van de ledendag is niet bekend. "Alleszins niet om geld in te zamelen", legt voorzitter Stom Van Grieken uit, "iedereen weet dat onze leden arm zijn en aan de dop zitten. De meeste zijn ook gewoon te dom om te werken." Lokaal kopstuk Stefaan Sintobin was in ieder geval opgetogen dat hij voor één keer niet de lelijkste was: "dit is ook een primeur voor mij", aldus de blije politicus die het charisma heeft van een opgedroogde rochel.

Zoals gewoonlijk waren vrouwen en homo's niet welkom op de ledendag. "We moeten consequent zijn, we hebben eten voor 200.000 man, maar als de afdeling van Ninove afkomt is dat rap weg", aldus Van Grieken.