Vrouw van Aspe: 'Blankenbergenaars stinken en Oostendenaars zijn lelijk'

Nadat de kersverse echtgenote van de bekende schrijver Dieter Aspe ('Espe voor de vrienden, nvdr) de Bruggelingen voor boeren uitschold, gaat ze nu verder door ook inwoners van Blankenberge en Oostende te viseren.

"De Blankenbergenaar mag wel wat aan zijn lichaamsgeur werken. Bij ons in Boom zou het geen waar zijn", vertelt de echtgenote van Espe aan De Brugse Stem in een vettig Antwerps accent terwijl ze in haar neus kottert en doorheen de volledige zin één lange scheet laat.

Volgens haar is Blankenberge niet de enige kustgemeente die iets heeft goed te maken: "Oostendenaren zijn nog een beetje lelijk!", roept ze ons toe, terwijl ze een wrat op haar kin uitduwt en de pus oplikt vanop een vuile tafel, "vies! Nog nooit zo'n lelijke mensen gezien als in Oostende", besluit ze terwijl ze een fluim oprochelt, in de lucht spuwt en weer opvangt in haar wijnglas, waarna ze de inhoud in één teug opdrinkt.

Tot slot worden ook de inwoners van Oostkamp voor schut gezet: "halve zotten, dat zijn ze", brult ze uit terwijl het kwijl uit haar mond spat en ze een stoelpoot afbreekt om vervolgens-