Veel Antwerpenaren in Blankenberge: houdt de dijk het?

Code oranje in Blankenberge, de budget-badstad: dit weekend zijn er bijzonder veel Antwerpenaren naar de kustgemeente afgezakt, en dat zorgt voor overlast.

"De kustdijk staat momenteel onder bijzonder veel druk", legt korpschef Bart de Fart uit, "de gezamenlijke massa van de zwaarlijvige Antwerpenaren kan mogelijk voor een ineenstorting van de dijk zorgen, met alle gevolgen van dien." Bovendien negeren de toeristen alle maatregelen die nog gelden en is er een totaal gebrek aan persoonlijke hygiƫne.

Als de dijk het begeeft, staat er mogelijk een ramp te wachten. Het zeewater zou dan de polders instromen en de kostbare landbouwgrond volledig verzilten. "Het enige voordeel dat ik zie, is dat we mogelijk Zuienkerke onder water krijgen, u snapt dus wel hoe gewichtig deze keuze is", legt de Fart uit.

De Antwerpenaren maken het bont in Blankenberge

Hulp gevraagd

Om de dijk nu te stutten, heeft de badstad hulp gevraagd bij buurgemeente Brugge. "Daar hebben ze ons gezegd dat ze liever al hun gerief naar de Walen sturen dan dat ze ons willen helpen", jammert burgemeester Marina Devorte, "een paar enkelingen zijn wel afgekomen, maar niet om te helpen. Die hebben zich in een vogelkijkhut gezet en wachten nu af tot de dijk breekt."

We wachten dus af. Houdt de dijk het? En wat met het bedreigde polderdorp Zuienkerke, moeten we het preventief afbreken? Laat het ons weten!