Topweekend voor Zeebrugge: twee toeristen per ongeluk afgestapt aan Strandwijk

In Zeebrugge ziet men eindelijk het licht aan het einde van de tunnel. Na een lange coronabreak is de Brugse badstad weer helemaal back, zeker het afgelopen weekend toen er een absolute overrompeling plaats vond.

Per abuis stapten de Waalse tieners Geraldine Meunier (19) en Martin Lecomte (18) uit Bergen af aan de tramhalte Strandwijk, in plaats van iets verderop in Blankenberge. Het nietsvermoedende koppeltje wandelde van daar de dijk op en kocht daar een blikje frisdrank en een calipo. "Dit had ik niet kunnen dromen", reageert Zeebruggeling Bart Cayenne, "zo'n omzet hebben we in geen tien jaar gedraaid. Dit maakt alles goed." Bart snikt.

Een sfeerbeeld van de massa volk afgelopen weekend

Geraldine en Martin vervolgden daarna hun weg langs de dijk om even verder van het zonnetje te genieten aan de surfclub. Uitbater Jani Desmet getuigt: "zoals gewoonlijk was ik druk bezig met de mossels van mijn zwans te trekken, tot daar ineens twee klanten stonden. Ik panikeerde, ik had helemaal geen drank in huis!" Desmet improviseerde dan maar door twee Duvelglazen volledig vol te rochelen op een minuut tijd. "Gelukkig hebben ze niks gemerkt. Walen hé." Ook voor de surfclub is het dus al een gouden zomer.

Nieuw record

Uit bezoekerscijfers blijkt ook dat er een nieuw bezoekersrecord is gevestigd. Het afgelopen weekend bezochten maar liefst twee toeristen Zeebrugge-strand. Dat zijn er maar liefst twee meer dan de afgelopen dertig jaar samen. Verbijsterend.

Met die bezoekerscijfers is ook het stadsbestuur erg blij. Schepen voor toerisme Philip Pierins (Vooruit) reageerde door de hele avond op café te zitten op De Platse terwijl schepen Pieter Marechal (CD&V) ons een gesigneerde foto heeft toegestuurd met de woorden "merci Miranda, dat was intens" erop geschreven. Het lijkt er dus op dat de jarenlange investeringen in Zeebrugge eindelijk haar vruchten heeft afgeworpen.