Voorstelling postzegelverzameling Roger is ontgoocheling: geen 'happy ending' inbegrepen

Vandaag stond na lange tijd terug een voorstelling op het programma in buurtcentrum De Dijk op Sint-Pieters: Roger Verriest (87) stelde in bijzijn van een omvangrijk publiek zijn postzegelverzameling voor.

Roger verzamelt al meer dan vijftig jaar postzegels. De verzameling is dan ook uniek in zijn diversiteit en is ook historisch waardevol. Toch werd er gemord in het publiek: er was namelijk geen 'happy ending' voorzien op het einde van de voorstelling.

Roger Verriest heeft mogelijk zijn publiek bedrogen

"Wij komen helemaal uit Loppem om dit mee te maken", reageert een teleurgestelde moeder Nathalie Debuyst (38), "we hebben zelfs speciaal de kinderen meegenomen." Volgens Nathalie was er wel degelijk sprake van een happy ending op de aankondiging, of toch ten minste full-body rubdown. "Maar nee, Roger heeft gewoon drie uur over zijn postzegels zitten zeiken. Wat een verspilling van een woensdagnamiddag."

Ook voorzitter van de landbouwersgilde van de Blankenbergse Polder Firmin Verkest (61) kan er niet mee lachen. Verkest had als verrassing zijn collega-landbouwers uitgenodigd om ze eens goed te verwennen tussenin het harde werk van het oogstseizoen. "Ontgoocheld? Razend ben ik. U moet weten, vele van mijn collega's keken hier al weken naar uit. Mijn buur Julien heeft zich al een hele week opgespaard. En waarvoor? Voor niks! (briest)"

Bedrog?

Nathalie en Firmin zijn niet de enige critici: ook bij de lokale afdeling van Test-Aankoop gaat men nu onderzoeken of dat wat Roger heeft gedaan, eigenlijk wel mag. Woordvoerder Piet de Cock legt uit: "zomaar dingen beloven en het dan niet doen, dat is klantenbedrog. Hier tillen we niet licht aan."

Volgens de onfortuinlijke Roger gaat het om een misverstand en moeten er enkele tieners met een viltstift zijn originele flyers hebben gevandaliseerd. Test-Aankoop hecht echter weinig geloof aan deze uitleg en bevestigt dat het er alles aan zal doen om Roger alsnog het voltallige publiek te laten aftrekken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.