Extra bus naar randparking rijdt per ongeluk verder naar Blankenberge en is momenteel vermist

Een bus van het obscure bedrijfje "De Lijn" is momenteel vermist nadat het haar passagiers had afgezet aan de randparking van het AZ Sint-Jan. Volgens ooggetuigen zou de chauffeur "yeet" hebben geroepen en is de bus vervolgens doorgereden naar Blankenberge.

Het bedrijf "De Lijn" bevestigt het verlies van de bus: "het voertuig is volledig van de radar verdwenen", aldus woordvoerder Rita Hoet, "een erg jammere zaak want we hadden er maar drie." Waarschijnlijk zal de bus in Blankenberge worden gebruikt als fundering voor een nieuw appartementsgebouw op de dijk.

Nice-bedrijfje

Burgemeester Dirk De fauw betreurt het verlies, maar benadrukt dat het met "De Lijn" slechts over een klein niche-bedrijfje gaat, waar de gewone Bruggeling zelden tot nooit mee in aanraking komt. Toch stond dit bedrijf in voor het vervoer tussen de randparkings en het centrum voor de Warmste Week. "Gelukkig is ons systeem van randparkings maar weinig bekend, aangezien je letterlijk aan het station of onder 't Zand kan parkeren.", zegt de burgemeester.

Zo zal het verlies van de bus wellicht onopgemerkt blijven. "Chance dat we recent zoveel lijnen hebben geschrapt", aldus "De Lijn", "als we nog stoppen met de lijnen naar Sint-Kruis en Assebroek kunnen we met twee bussen perfect verder doen. We zullen wel de prijzen nog eens moeten verhogen."