Chinese toerist Li maakt Warmste Week line-up volledig

Vandaag gingen Robin Keyaert, Sam De Bruyn, Sander Gillis en Eva De Roo normaal gezien de Warmste Week aftrappen op 't Zand in Brugge, maar op het laatste moment heeft Bruggeling Robin Keyaert moeten afzeggen na een vermoedelijk maar vooralsnog onbevestigd incident in de toiletten van een snelwegparking in Drongen.

Kleur

Omdat men niet op tijd een vervanger vond in Brugge - alle Bruggelingen zijn de stad uitgevlucht om het hele gedoe te vermijden - heeft men lukraak een toerist van de straat geplukt: kippenboer Li Huang (45) uit Henan in China. Li brengt naar eigen zeggen "een beetje kleur" in de doorgaans grijze boel die de Vlaamse radio heet. Li was voor het eerst sinds Covid opnieuw op reis in Europa en wou per sé het Frietmuseum in Brugge bezoeken.

Ochtendblok

Li zal elke dag van 07:00u tot 11:00u het ochtendblok voor zich nemen. "Gasten - geloof me dit wordt een feestje. Ik doe dit ten slotte al van toen ik kind was", verzekert Li ons via Google Translate. "Geen thema ga ik uit de weg: kippen, kippen slachten, kippenveren plukken, racistische opmerkingen over Indiërs, kleine kippen, ... geloof me - het zal eens wat anders zijn dan naaktfoto's van Peter Vandeveire of reclame voor het ziekenfonds."

Woke-partijen zoals Groen Brugge zijn alvast in de wolken dat de line-up van presentatoren niet helemaal wit is: "eerlijk gezegd hadden we gehoopt op Hein Vanhaezebrouck in blackface, maar een chinees is ook al voldoende", aldus de tevreden partij, "dit is goed voor de geloofwaardigheid van de VRT, die dringend een 'win' nodig heeft. Bedankt Li."