Heeft schepen Jasper Pillen een BABY opgegeten? Kom het hier te weten!

Paniek alom vandaag in de Brugse stedelijke kunstacademie. Tijdens een werkbezoek van de schepen van onderwijs Jasper Pillen (Open Vld) is er namelijk een baby verdwenen. Alle vingers wijzen naar de mogelijk hongerige schepen.

"Het was de eerste keer dat de schepen op bezoek kwam", getuigt schooldirecteur Jo Paternoster, "maar vanaf het begin van het bezoek kon hij niet ophouden met vertellen dat hij nog niet had gegeten." De sfeer zakte al snel onder nul.

Vermiste baby

De schepen en de directeur bezochten enkele klassen voor de middag en zouden normaal gezien na de middag het nieuwe schoolcharter ondertekenen. Het strakke schema werd echter snel onderbroken: er werd namelijk een vermiste BABY gesignaleerd. "Eerst dachten we dat er opnieuw een leerling van de richting Woordkunst-Drama was weggelopen, maar het ging wel degelijk om een fysieke baby."

De volledige schoolcampus ging onmiddellijk in lockdown in de hoop de kidnapper te vatten, en net dan kwam de liberale schepen terug. "Met een voldane blik", volgens directeur Paternoster, "wat moet ik daarvan denken?" De schepen zelf houdt vol dat hij gewoon even buiten is gestapt om een wrap met kip-curry naar binnen te spelen, maar wie gelooft die man nog?

Heeft u een baby die recent is OPGEGETEN door een schepen van de stad? Laat het ons weten via baby-hotline@debrugsestem.com!
Schooldirecteur Jo Paternoster is ervan overtuigd dat de schepen de baby heeft OPGEGETEN

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een lid van het stadsbestuur zich mogelijk bezondigt aan kinderkannibalisme: al sedert 1999 gaat er een hardnekkig gerucht rond dat schepen Nico Blontrock (CD&V) zijn huis op de grond van een voormalig weeshuis heeft gebouwd. "Wat er met de wezen is gebeurd, weten we niet. Allicht opgegeten? Ik insinueer niks, ik heb geen bewijzen en ik durf niemand te beschuldigen, maar ik denk het wel. 100% zeker", aldus buurman Jean Chierie.

Schepen en volksvertegenwoordiger Pillen zelf gaat ook niet vrijuit. In het verleden was hij actief bij de jongerenafdeling van de liberale partij, alleen: alle jongeren verdwenen er onder mysterieuze omstandigheden. "Het gebeurde wel vaker dat iemand zich kapot dronk aan Duvels om dan met de Porsche van papa de vaart in te rijden", getuigt voormalig lid Jean-Charles Chandelaire, "maar de verdwijningen bleven maar aanhouden. Toeval? Ik ga het niet zwart op wit zetten, maar je mag het gerust opschrijven."

Schepen Jasper Pillen wil vooralsnog niet reageren op de zware aantijgingen. Een teken aan de wand? Wij zeggen niks, wij brengen enkel objectief nieuws en we beschuldigen niemand. We hebben het ook niet echt gevraagd.