VLD-politicus krijgt 'Tweede Keus'-award

Nu woensdag 9 januari wordt voor de derde maal de 'Tweede Keus'-award uitgereikt in Theaterzaal de Biekorf. De oorspronkelijke locatie in de foyer van de Stadsschouwburg was immers bezet. De award gaat naar Open VLD politicus Jasper Pillen.

Jasper Pillen (35) is een onbetwist stemmenkanon voor de liberalen in Brugge. Met zijn 3275 voorkeursstemmen haalde hij bijna het dubbele van de volgende op de lijst, Ann Soete, de nieuwkomer die zes jaar geleden opkwam voor de N-VA.

2017_PeakyBlinders_BBC_100917-920x584
Foto: Jasper Pillen in november 2018.

Pillen krijgt volgens organisator Thuis In Brugge de award 'omdat hij schaamteloos werd gepasseerd voor het schepenambt ten voordele van Ann Soete, ondanks het grote stemmenaantal'. "Laat Ann Soete nu net de winnaar van de 'Tweede Keus'-award 2018 zijn, toen ze werd gepasseerd door bekende Bruggeling Pol Van Den Driessche", merkt organisator Koen Bracke van Thuis in Brugge op.

De uitreiking staat gepland voor deze woensdag in de Biekorf. Of Pillen ook daadwerkelijk zijn award gaat ophalen is niet zeker. "We hebben hem gecontacteerd maar hij was al bezet voor die avond", aldus Bracke, "en hij zei ook duidelijk dat hij er niet mee kon lachen."