Man met kater hele dag aan het werk... bij verkeerde bedrijf

De feestdagen zijn voorbij en ook Alain Devliegher (47) uit Dudzele moest vandaag terug aan het werk. Het enige probleem was dat de werknemer van Huurland de volledige dag bij een ander bedrijf, Odielon Wijnen heeft gewerkt zonder het op te merken.

"Een uitloper van de gigantische kater van het afgelopen weekend", vertelt een enigzins beschaamde Alain, "onze bedrijven zijn beide gevestigd in het Waggelwater bedrijvenpark, een vergissing is gauw gebeurd." Devliegher, een verkoopsmedewerker bij Huurland, verkocht met het grootste gemak 35 kratten wijn bij de buren, een dagrecord. Devliegher was er zich helemaal niet van bewust dat hij in plaats van camionettes en tenten, de hele dag wijnkratten stond te verkopen.

Odielon Dendoncker, eigenaar van de wijnhandel, wil Alain alvast overtuigen om te blijven. "Ik bied hem graag een dik contract aan met extra kratten wijn als bonus voor goede verkoopscijfers." Toen we dit aan Alain vertelden, kotste hij een klein beetje binnenmonds. "Alsjeblief, nee. Ik kan geen alcohol meer rieken of zien."