Vergeet Club en Cercle: Daring Brugge is het nieuwe Brugse goudklompje

Een historisch slecht seizoen voor de Club, en opnieuw een wisselvallig seizoen voor de vereniging. Niet veel om over naar huis te schrijven dit jaar als het op voetbal aankomt. Eén voetbalploeg doet het echter wel goed: Daring Brugge V.V.

Het beste van Sint-Pieters

Daring Brugge staat al langer bekend als het enige goede dat ooit uit Sint-Pieters is gekomen.

Ons geheim?", aldus kapitein Zino "Wostje" Despast, "elke zaterdagnacht tot aan het gaatje in café Theater en daarna koffiekoeken om 6:30u bij Sint-Paulus in de Vlamingstraat. Een powernapje, een Redbull en we zijn klaar om te shotten." Het voltallige team maakt sinds vorig seizoen elke zaterdagnacht de Brugse binnenstad onveilig, om de volgende dag haar tegenstanders op een hoopje te spelen.

Beter voetbal

Sinds de ploeg onder leiding van Wostje deze nieuwe voorbereiding heeft geadopteerd, staat Daring op een zucht van promotie naar tweede provinciale. "Geloof me, ik zie hier beter voetbal dan op Jan Breydel, en dat is al met een ferm stuk in mijn kloten want de pinten staan hier nog aan een euro voor pintje-fles", getuigt Daringfan Keano De Cock, die normaal ook supportert voor Club Brugge, "wat een kantine, wat een team!"

Ook schepen van sport Franky Demon (lijst "generische stadslijst - team burgemeester van de CD&V Brugge - komaan boeren BBB") komt vaak langs bij Daring Brugge. Dit is vooral omdat zijn babysitter ook op zondag op de rakker moet letten, en dus neemt hij hem gewoon mee naar Tempelhof. "Ik bind Franky voor de match vast aan een lantaarnpaal op de parking, en kom hem achteraf terug ophalen. Heel soms rukt hij zich inderdaad los en vraagt hij iedereen in de kantine om hem een Fanta te trakteren", reageert babysitter Michel (73).

Promotie

Bij winst op het veld van Aars-ele aanstaande zondag, kan de Daring haar promotie veilig stellen: "we zijn vrijwel zeker dat we gaan winnen. Onze rechtsback Lennert viert zaterdag ook zijn verjaardag, dus er zal wel genoeg gezopen worden om zondag goed strak te staan", aldus de zelfverzekerde kapitein Wostje.