Groendienst onthardt per ongeluk stukje Expresweg

Deze namiddag stond er een enorme file op Sint-Andries ter hoogte van de Zandstraat. De reden? De Brugse groendienst had in haar ijver een stukje van de drukbereden Expresweg onthard.

Ontharden, dat betekent minder asfalt en beton en meer groen. "We doen ons best om Brugge zo groen mogelijk te maken", aldus schepen voor openbaar domein Mercedes Van Volcem (Lijst Voor Brugge, dus ook voor Sint-Jozef, de sicko's nvdr). "Deze namiddag zijn onze stadsdiensten een beetje te enthousiast geweest en hebben ze per ongeluk ook twee rijstroken van de N31 heraangelegd in duingras", bevestigt de schepen.

Overnachten

Het resultaat was een file van Lissewege tot ongeveer aan de mooie Zandstraat op Sint-Andries. Een tijdelijke omleiding kon niet worden ingesteld, aangezien de rest van Brugge ook al open ligt voor werken. "Daarom hebben we vriendelijk gevraagd aan alle bestuurders en truckchauffeurs om de nacht door te brengen in Zeebrugge", vertelt de schepen, "daar zijn ze wat vereenzaamd nu de transmigranten daar zijn verdwenen."