Bevestigd: Nico Blontrock doet NIET mee aan Ronde Van Vlaanderen

Schepen Nico Blontrock die zoals gewoonlijk de andere richting uitkijkt als er moet worden gekoerst

Twee weken voor Vlaanderen's mooiste heeft schepen Nico Blontrock (CD&V) definitief afgezegd voor de editie van 2023. Een ontgoocheling, aangezien Blontrock ook al de edities van 2021 en 2022 aan zich voorbij liet gaan.

Net als Wout Van Aert moest schepen Blontrock de vorige editie laten passeren. "Ik moest dan iets gaan eten met de familie", reageerde de schepen toen kort, maar wij geloven hem niet. Volgens ons was de schepen bang dat hij op de Paterberg terug naar beneden ging glijden en zo de finale schifting zou missen.

Wie gelooft hem nog?

"Wie gelooft die man nog?", vraagt burgemeester Dirk De fauw (Brugse CD&V - lijst burgemeester/de stadspartij: VOOR Brugge BBB)  zich luidop af, "vorige week kwam hij al niet opdagen om te kaarten in De Gilde, en nu verzaakt hij nog eens aan de Ronde ook. Net nu hij terug in Brugge start. Ben je daarvoor verkozen?"

Opnieuw kan de schepen dus de torenhoge verwachtingen niet inlossen. "We hebben hem ook niet gezien in Milaan-San Remo, zat hij misschien in de vroege vlucht? Toen Mathieu aanging op de Poggio was Blontrock gewoon nergens te bespeuren", aldus collega-wielrenner Henri Carette die momenteel op hoogtestage is in Aartrijke, "ik verwacht Nico morgen in de E3, maar met zijn huidige vormpeil heb ik er maar weinig vertrouwen in."

De schepen is intussen al meer dan vier jaar op post als schepen van cultuur, maar eigenlijk heeft hij nog niets bereikt: "nul keer de Ronde gewonnen, nul keer Roubaix", vindt ook politicoloog Janne Narten, "hij rijdt letterlijk nooit op kop, gaat amper trainen en staat niet op koersgewicht. Wat doet die vent hele dagen?"