VAR is nieuwe landskampioen voetbal

Nadat tijdens KAA Gent - Club Brugge opnieuw twee doelpunten werden afgekeurd voor randje buitenspel, kroont underdog VAR zich nu tot de nieuwe kampioen van Play-Off I.

"Dit komt volledig onverwacht" reageert Jan Bosmans, de videoref die de afgelopen week maar liefst drie doelpunten afkeurde. Dit brengt het totaal op 14 doelpunten en 7 gewonnen wedstrijden voor de video-arbitrage. De VAR is dus de nieuwe Belgische landskampioen.

"We zijn door het dolle heen. We dachten, we doen ons best. We verwachten niks. Maar dan dit. Bedankt Club Brugge, zonder jullie afgekeurde doelpunten was dit niet mogelijk geweest", vertelt een tot tranen toe bewogen Bosmans.

De vraag is nu of de VAR ook volgend jaar in Europa de lijn kan doortrekken. "Het is nog te vroeg. Het belangrijkste is om het team bij elkaar te houden. Het is hoe dan ook erg moeilijk om de kwaliteit van het huidige team - de eindeloze nonchalance en het ongebreidelde verzuim - eender waar ter wereld aan te treffen", aldus het hoofd van de arbitrage Frank Debleeckere.