Goedkoop uit? Vijf tips om goedkoop te zuipen op café

Erwin V. (59) is stamgast in een niet nader genoemd café op de Brugse Vismarkt. Na lang aandringen is Erwin bereid om zijn tips om goedkoop pinten te drinken op café.

Tip 1: ga vroeg op café. Kom rond 19u binnen, niet later. Tegen dat uur zitten er slechts enkele gasten aan de toog. Geef een rondje, dan betaal je slechts enkele pinten. Naarmate de avond vordert komt er meer volk, die ook allemaal een rondje zetten. Jij betaalt er vier, maar je krijgt er tien terug. Voila, 't is gezegd.

Tip 2: vraag of je met kaart mag betalen. Geen enkel café in Brugge aanvaardt bankkaarten, en als ze het doen dan weet je dat je in een toeristencafé bent beland. Daar betaal je makkelijk een euro meer per pint.

Tip 3: als ze het vragen: je bent altijd voor de Club. Ik zal je een geheim vertellen: er is een oeroude afspraak onder cafébazen om de bierprijzen voor Cerclefans op te trekken. Clubfan? Pintje aan twee euro. Cerclefan? Pintje aan drie. En het hele café dat met je lacht.

Tip 4: bestel geen pintje maar een 'Export'. Een pintje is goedkoper, maar een Export (33cl, nvdr) is goedkoper op de prijs per centiliter. Alle beetjes helpen, en je kan tegelijkertijd lachen met je vrienden die kleine pinten drinken. Baby's.

Tip 5: drink op de rekening. De 'poef', zoals ze ook genoemd wordt. Als ze je vragen om de rekening te betalen, zeg 'volgende keer'. Als ze blijven aandringen, verhuis naar Roemenië.

Photo by BENCE BOROS / Unsplash