Petitie voor meer menselijkheid in de politiek is een succes: 3 handtekeningen

BRUGGE - Een petitie van de Brugse actiegroep BBD-FOO voor meer menselijkheid in de politiek is een succes geworden. De vereniging verzamelde na wekenlange huisbezoeken een totaal van drie handtekeningen.

Bert Zwartjes (26), zoon van Brugs legende Joost Zwartjes, startte de petitie op: "Met de BBD-FOO ("Burgerbeweging Democratie - Fuck Off Oostende", nvdr) komen we op voor de belangen van de burger. We vonden dat de politiek meer en meer op een robbertje vechten begint te lijken", legt Zwartjes uit. De beweging zal de petitie volgende week overhandigen aan de burgemeester.

De petitie is de laatste in een lange traditie van petities in Brugge. Vorig jaar was er al een petitie tegen toenmalig burgemeester Landuyt, in 2017 was er de petitie tegen de uitbreiding van de parking onder het Zand en het jaar daarvoor was er de petitie om het Belfort in te smeren met mayonaise. Wat wil de organisator precies bereiken?

"Laat me duidelijk zijn, we zijn geen lid van een politieke partij, we willen enkel dat het niveau van het debat verbetert, onderbreek mij niet. Ik zeg het nogmaals: we willen enkel dat het niveau van het debat verbetert", verduidelijkt Zwartjes.