Ongeloof nadat 'vreemde tent voor station' drukst bezochte evenement van het land blijkt te zijn

In Brugge wordt vol ongeloof gereageerd op het nieuws dat de ijssculpturen niet langer op het Stationsplein te zien zullen zijn.

"Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde", reageert Gaspar Vanpoucke uit Assebroek, terwijl hij een broodje martino naar binnen werkt onderweg naar de sporen. "al die jaren stond hier een rare tent, die tent blijkt nu een heuse attractie geweest te zijn? Kan toch niet?"

Al jaren blijkt de mysterieuze tent op het Stationsplein een waar winterparadijs te zijn. Zo werd er ieder jaar een thema gekozen voor de sculpturen. In het verleden kwamen al Doornroosje, Frozen, Filip Dewinter en Assepoester aan de beurt. Dit jaar zou het thema "Lenin & Stalin samen met kleine katjes" zijn, misschien dat dit net iets te ver ging voor de stad?

Eind vorig jaar was er ook al commotie nadat de koelinstallatie van de tent het had begeven. Dat was voor de stad dus de laatste druppel. "Z'add'n zèls gin koede pienten", zo verduidelijkt schepen van toerisme Philip Pierins (sp.a) de officiële reden. Ook de Vlaamse overheid treedt de schepen bij: "niks van verstaan, maar wat hij zegt."

(kdz)