Sint-Andries start petitie voor onafhankelijkheid

Verschillende burgers van de Brugse deelgemeente Sint-Andries zijn een petitie gestart om de onafhankelijkheid, of 'defusering' te bekomen van stad Brugge. "Te lang wonen wij in de schaduw van de stad, met alle reputatieschade vandien", aldus initiatiefnemer Magda Immegat (45).

Lelijke oude stad

De initiatiefnemers willen liefst zo snel mogelijk alleen verder: "mensen associeren ons nog te vaak met de lelijke oude stad die Brugge is", aldus Immegat, "Brugge is miserie en vechtpartijen. Ben je recent nog eens de stad binnengereden? De Smedenstraat is het nieuwe Molenbeek geworden."

Volgens Immegat heeft Sint-Andries dan ook een volledig andere identiteit dan Brugge: "Sint-Andries, dat is waar de stad het platteland ontmoet. De mooiste straten van België vind je op Sint-Andries: kijk maar naar de Zandstraat: absoluut magnifiek. Het stuk voor de Expresweg uiteraard, alles erna is puin."

Club en Cercle

"Wij willen meer zijn dan alleen de grootste pornoproducent van België", aldus inwoner van Sint-Andries Desirée Janssens, "ik heb gisteren nog een brief gestuurd naar Club en Cercle om vriendelijk te verzoeken hun naam aan te passen naar Club Sint-Andries en Cercle Sint-Andries."

De petitie heeft intussen al drie handtekeningen - allemaal van dezelfde persoon - en een wel heel erg expliciete tekening van Franky Demon die volledig wild gaat met een zwarte megadildo ter grootte van zijn voorarm.