De Belgische avonturier Barry Vermeersch (43) heeft dinsdagochtend, na vierendertig dagen zweten, het equivalent van de Everest beklommen op het beroemde Hoogste Van Brugge.

Hij deed 3.550 beklimmingen en afdalingen van de steile straat in Brugge dat in 1974 met 16m boven zeeniveau officieel werd bevestigd als hoogste punt in de binnenstad. Dat is ongeveer 9.000 meter klimmen en evenveel dalen. "Ik ben uiteraard wel met de camionette geweest, ik ga dat toch niet lopen, debiel."

Vermeersch deed de inspanning naar eigen zeggen om aan te tonen dat we allemaal inspanningen moeten en kunnen doen nu de koers nog stil ligt.

Ik do het ook voor BLM en voor het klimaat. Ik hoop dat we ons binnenkort herpakken. Voor de wereld wens ik vrede en voor de arme kindjes veel speelgoed. Voor mezelf is een elektrische step en een nieuwe asbak voldoende”, klonk het terwijl hij zijn zelf ontworpen T-shirt aantrekt.

Het T-shirt dat Vermeersch voor zichzelf liet maken

Vermeersch deed de challenge niet aan een stuk. Hij begon er woensdag 17 juni aan en was in totaal 34 dagen bezig. De man werd in 2017 verkozen tot grootste clown van het jaar, en hoopt volgend jaar deel te nemen aan de vervroegde federale verkiezingen van 2021 en 2022.