Probeer zeker dit dieet: een kratje lauwe Maes per dag is goed voor de gezondheid

Ken je dat gevoel? Je hebt de hele zomer lang vette cocktails zitten drinken in de Night, en alles wat je in je lelijke bek steekt is gefrituurd? Je kijkt in de spiegel en het enige wat je ziet is de condens van je permanente zweetaanval? Wij hebben dé oplossing voor jou, Nico Blontrock.

Je zou het haast niet geloven, maar elke dag een kratje lauwe Maes achterover werken is goed voor de gezondheid, volgens gezondheidsexpert Andy Diss toch. "Het zijn warme septemberdagen", aldus Diss, "zorg ervoor dat je zeker genoeg bier binnenwerkt. Dat gaat makkelijker als het bier wat warmer is." Volgens Diss kan je per kratje bier tot wel twee kilo vet verliezen: "zeker als je niet eet en enkel bier drinkt."

Sceptisch

Het opmerkelijke advies van Diss komt voort uit jarenlang zelf experimenteren. Zijn reis, die begon met eenvoudige nieuwsgierigheid, heeft geleid tot een diepgaand begrip van het onderwerp - warme pils drinken - en een passie om zijn kennis met anderen te delen.

Gezondheidsexperten zijn sceptisch, maar we hebben de moeite niet gedaan om ze te raadplegen want het zijn toch allemaal mietjes. "Waarom zijn zij beter dan mij?", vraagt Andy Diss zich af, "akkoord ze hebben een diploma, of een doctoraat, maar ik heb een abonnement op sport/voetbal magazine. Dat is toch hetzelfde?"