"Ribbetjesoorlog" zorgt voor herinvoering dienstplicht

‘Ribs’n Beer’, ‘Bones’, ‘Ribs & More’ … het krioelt van de ribbetjesrestaurants in Brugge. Bovendien komen ‘Amadeus’ én ‘Mozart’ daar binnenkort nog bij.

Leuk voor wie ervan houdt om een uur te lang te peuzelen aan stukje bot. Keuze genoeg, of juist te veel keuze? Argument zoals “De sauzen bij de Ribs ’n Beer zijn de lekkerste” en “Neen! De gekruide ribbetjes van de Bones zijn een echt genot” zijn bij veel mensen schering en inslag bij het plannen van een etentje.

Niet enkel bij de klanten is er discussie, ook de uitbaters van de restaurants proberen elkaar voortdurend de loef af te steken. “De mijne zijn de beste”, zegt een uitbater van een niet nader genoemd ribbetjesrestaurant. “Nee, de mijne”, klinkt het bij een concurrent. Kortom, Brugge staat aan de vooravond van een heuse ribbetjesoorlog.

Daarom heeft stad Brugge besloten om de dienstplicht terug in te voeren. Burgemeester de Fauw geeft uitleg bij die maatregel: “Nu een oorlog dreigt te ontstaan in Brugge, moet iedereen naar het front. Mannen, vrouwen en zelfs vegetariërs!”, klinkt het vastbesloten. Op de vraag wat de dienstplicht precies inhoudt, zegt de Fauw: “Naast een theoretische kennis over de verschillende ribbetjeszaken, smaken en prijscategorieën, volgt er een groot praktijkgedeelte waarbij alle restaurants worden afgegaan en er heuse smaaktesten plaats vinden. Pas op die manier, kunnen we gefundeerde argumenten op tafel leggen op de vraag welke ribbetjes nu de beste zijn.

T.F.