Evenepoel aangeklaagd voor illegale jachtpartij. Dreigen sancties?

Het is intussen zes maanden sinds de Ronde Van Lombardije in 2020. De koers waar Remco Evenepoel als gedoodverfde favoriet naar voor werd geschoven, met de door iedereen gekende afloop. Gans Vlaanderen en met uitbreiding Brussel zat voor de televisie vol spanning het zicht op de eindmeet af te wachten om de triomferende Remco de handen in de lucht te zien steken.

Zes maanden na datum krijgen we een heel ander verhaal over deze prachtige Wielerklassieker door het noorden van Italië. Nadat er recent nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen, waaronder dat Evenepoel het op een fazant had gemunt, zou de toprenner afgelopen woensdagmorgen uit het bed zijn gelicht door het hoofd van de Agenzia Natura E Bosco van Lombardije. Remco E. zou zich schuldig hebben gemaakt aan een zware jachtovertreding. Iedereen weet immers dat de jacht pas begint in september.

De fazant in kwestie

Hardleerse jachtovertreder

We zien hier duidelijk het beeld van een hardleerse jachtovertreder” zegt de Lombardeese praeses Francesco Demone. Evenepoel beschikte niet over het nodige jachtplan, hij was duidelijk op jacht buiten het jachtseizoen en maakte bij z’n jacht gebruik van verboden jachttuigen, waaronder zijn fiets. "Dit zijn drie overtredingen die we helaas niet door de spreekwoordelijke vingers kunnen zien.
We hebben de beelden van de heer Evenepoel nog eens opnieuw bekeken met de boswachter van wacht en hebben heel duidelijk vastgesteld dat Remco net voor de duik, even over het muurtje keek en zeer zeker de fazant moet opgemerkt hebben.
"

Met deze overtreding riskeert de renner van Deceuninck–Quick-Step een boete van achthonderd euro en dreigt bovenop de geldsom zijn jachtverlof kwijt te spelen voor het volgende seizoen. Een serieuze domper dus voor het toptalent.