Dirk De fauw nog altijd niet gebeld door Joe Biden

Terwijl heel wat wereldleiders ondertussen een telefoontje gekregen hebben van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, bleef de telefoon ijzingwekkend stil in het kantoor van de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Wat is er aan de hand?

De nieuwe Amerikaanse president Biden belde al persoonlijk met de leiders van buurlanden Canada en Mexico. Ook de Russische en Chinese president, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron werden op een telefoontje getrakteerd. Zelfs de premiers van het Verenigd Koninkrijk, Australië, Botswana, Burundi, Congo en Zedelgem kregen hem al aan de lijn, net als de president van Zuid-Korea en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Joe Biden tijdens zijn gesprek met de Russische president Vladimir Poetin

Maar de Brugse burgemeester Dirk De fauw kwam dus nog steeds niet aan de beurt, wat in Brugge tot wrevel leidt. De fauw, die zich onder president Trump tot de beste vriend van Amerika rekende en vaak met laatstnoemde swingersclub Omega in Oostkamp bezocht, voelt dat Biden meer afstand neemt. Toeval of strategie? Onmiskenbaar zitten er storingen op de lijn.

Het telefoontoestel van Joe Biden werd nog niet gebruikt om te bellen naar de Brugse burgemeester

De fauw haalde daarom zondag ll. in de wachtrij voor bakkerij Leenbakker zwaar- en op cynische toon uit naar de VS, die hij het oude verwijt toestuurde dat 'België eigenlijk het eerste land was dat op de maand landde, maar dat niet mocht geweten zijn door Kennedy, den appel'. En ook nog: 'ik zal niet langer zwijgen, dikke fakers vint'.

Het is nog maar de vraag of deze uithaal door Biden gezien zal worden als de ultieme chantage om De fauw alsnog dringend op te bellen, of dat hij net zoals de Bruggelingen nu zal doorhebben dat de burgemeester vaak ook zo maar wat uit zijn nek lult...

Wordt ontegensprekelijk vervolgd...

Dirk De fauw (midden) controleert regelmatig of zijn telefoon nog wel werkt eigenlijk