Uitzonderlijk mooi en groot gat gevonden

BRUGGE - Tijdens werken op het Sint-Amandsplein eind vorige week werd, eerder toevallig, een uitzonderlijk mooi gat gevonden. Het gat blijkt niet alleen mooi, maar ook erg groot.

Het gat. (Foto: © Philip Mortimer / DBS)

In het centrum van Brugge wordt het Sint-Amandsplein heraangelegd. Schepen voor Cultuur Nico Blontrock (CD&V): "We moesten dieper in de grond graven voor een drinkwaterfontein. Daarbij hebben werklui een groot en mooi, érg mooi, en groot gat gevonden."

Schepen voor groenafval Mercedes Van Volcem (Open-VLD Plus) vult aan: "Nico, Dirk (De fauw, nvdr) en ikke zijn speciaal naar hier gekomen om te kijken naar het gat. Dat kwam goed uit, want ik vroeg me net af wat ik met mijn dag ging aanvangen nu mijn nagelstyliste in quarantaine zit met corona. Geen spijt hoor, want het is een erg groot en mooi, prachtig en groot gat."

Dirk De fauw (CD&V): "Een beetje zoals dat van jou, Desje. (lacht) Al mag ik daar niet zo lang naar staren als naar dit gat of ik kan vanavond naar huis met een blauw oog, hahahahaha! (bulderlacht) Moét kunnen jongens, moet kunnen!"

Nico Blontrock, Mercedes Van Volcem en Dirk De fauw staren in het gat: "Mooi hoor. En gròòt hé." (Foto: © Philip Mortimer / DBS)

Op de vraag wat de stad nu verder met dit gat zal aanvangen kwam geen eenduidig antwoord. Laten onderzoeken door de stadsarcheoloog?

Nico Blontrock:"Onderzoeken door de stadsarcheoloog? Laat het àls-je-blieft uit. Er kan hier geen steen verlegd worden of die mannen claimen een 'historische vondst' gedaan te hebben. Ja hàllo, al eens goed rond je gekeken hier? Brugge ìs een archeologische vondst àn sich. Neen, laat die mannen maar verder zand zeven in de botanieken nof, subbinst pelen ze gin eiers, ken je die uitdrukking? Héérlijk toch. Mijn Brugge, mijn mooie Brugge. (Glundert) En nu zelfs mét een groot en mooi, érg mooi en groot gat."