Na Vingegaard en Evenepoel gaat ook Brugs wielertalent Henri Carette naar Ronde van Spanje

De kogel is door de kerk: na lang beraad en een uiteindelijk slechts voorwaardelijke celstraf, kan Brugs wielertalent Henri Carette (23) in Augustus toch afzakken naar Spanje.

De Koolkerkenaar werd eerder aangeklaagd wegens diefstal van enkele wedstrijdduiven 'tegen de honger'. "Een sporter eet gewoon meer dan een normale mens", zo verdedigde Henri zijn actie in de rechtbank, en dat had dus een duidelijke impact op de jury. Een afgesloten hoofdstuk dus volgens trainer en sportpsycholoog Alain Andropov.

Carette gaat naar de Ronde van Spanje met een duidelijk doel: "ik wil niet meer dan twee euro betalen voor een pint." Uiteraard wil hij ook Madrid halen, "maar de vlucht is van Zaventem rechtstreeks naar Madrid met Brussels Airlines, dus dat is al geregeld." Carette kon ook met Ryanair vliegen op Madrid, maar daar is het Heineken aan boord, "uitgesloten", volgens Carette.

Zware val

De voorbereiding van Carette is ietwat geaccidenteerd verlopen na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik. "We stonden langs de baan te wachten tot het peloton passeerde en ik had al een heel stuk pinten in mijn kloten", getuigt Carette, "plots struikelde ik. Ik kon in eerste instantie nog mijn pint redden maar voor ik het wist had ik de passerende Tetje Podjakar (sic.) mee. Daarna kreeg ik een hele hoop renners en fietsen over me heen en wist ik: shit, daar ligt mijn pint."

Desondanks is Carette in vorm: zo won hij vorige week nog als organisator en enige deelnemer de Ronde van Zwankendamme, en heeft hij gisteren €6,25 gewonnen met de Lotto.

Veel geluk Henri, heel Brugge staat achter jou!