In drie weken al 942 automobilisten en één buurtbewoner op het toilet beboet door slimme camera's

De Brugse binnenstad is al enkele weken autoluw, daarom heeft de stad een resem slimme camera's geïnstalleerd om erop toe te zien dat de nieuwe regels worden gerespecteerd. Maar liefst 942 autobestuurders werden op de bon gezwierd, maar ook één toevallige buurtbewoner.

Roger Verelst (74) uit de Geldmuntstraat is namelijk gefilmd tijdens zijn toiletbezoek en daarop prompt beboet. "Blijkbaar dacht die camera dat ik op straat aan het kakken was", jammert Roger, die sinds begin juli iedere dag wordt gefilmd door verschillende straatcamera's die toevallig op zijn huis staan gericht.

Niet slim genoeg

"De camera's zijn inderdaad nog niet slim genoeg om het verschil te kennen tussen de openbare weg en een private woonst", laat schepen Franky Demon weten vanuit de bekende buitenspeeltuin Moeder Siska te Knokke. "De camera's gebruiken 'AI', maar ik ken daar weinig van. Techneut Pablo Annys (Vooruit) vertelde met dat het staat voor 'Achterlijke Idioot'. Vreemd hé?"

De stad onderzoekt wel of thuis kakken effectief strafbaar is, en of ze er geen geld uit kan slaan. De stadskas is leeg volgens onze politicoloog Janne Narten, en de stad kan niet blijven teren op bootladingen cocaïne in Zeebrugge.

Bang

"Sinds die boete ben ik te bang om nog thuis te gaan schijten", getuigt Roger, "ik ga vanaf nu altijd in de openbare toiletten van het Belfort. Geloof me, als ik die lelijke monstertoren zie dan gaat het schijten vanzelf."

Lees ook: Nico Blontrock krijgt levenslang verbod Cactusfestival na noodlottige poging tot crowdsurfing: 32 gewonden