Nico Blontrock krijgt levenslang verbod Cactusfestival na noodlottige poging tot crowdsurfing: 32 gewonden

Schepen Nico Blontrock kwam ongelukkig terecht en verwondde 32 festivalgangers

Wat een droomeditie van het Brugse Cactusfestival had moeten worden, werd een regelrechte nachtmerrie: Brugs cultuurschepen Nico Blontrock waagde een poging tot crowdsurfen maar kwam ongelukkig terecht en stuurde 32 concertgangers regelrecht naar de spoed.

Toen de Nederlandse groep Goldband begon met hun derde nummer over slim geld besparen op je boodschappen, klom Blontrock ineens op het podium om vervolgens het publiek in te duiken.

Échte cultuur

"We kunnen hier niet mee lachen", stelt organisator en stichter van het festival André Cactus, die momenteel nog steeds staat aan te schuiven om binnen te kunnen. "Het is nog niet erg genoeg dat Blontrock hier hoegenaamd al zijn smoel moet tonen, laat staan dat hij dan nog eens op het podium klimt, zijn hemd uittrekt en na het uitschreeuwen van 'Breng de ochtendprogrammatie van Radio 2 térug!' en 'Jullie kunnen mij krijgen!' de massa inspringt. Met de gekende gevolgen. Hij moet zijn kop hier niet meer tonen. Dat is hier het Schlagerfestival niet hé jongens! Wij doen hier aan échte cultuur zoals Goldband", aldus nog André Cactus.