Bij deze bank kan je geld lenen om de drankbonnen op Cactus te betalen

In het Argenta-kantoor op de Scheepsdalelaan kan je dit weekend een bijzondere lening afsluiten: voor het eerst kan je bij de bank geld lenen om de drankbonnetjes op Cactus te betalen.

"Daar ben ik bijzonder blij om", aldus festivalganger Roel Pintens, die recent een lening van €34,000 heeft afgesloten om de vrijdagavond te kunnen betalen. Van dat bedrag heeft hij slechts €23,436 opgebruikt.

Meevaller

"Een meevaller, het duurt namelijk uren om een pintje te bestellen aan de bar, aangezien de bar nu ook de bekers moet inzamelen, de bonnen tellen, de bekers wassen en het bier tappen", aldus Pintens, die het hele festival met drie bekers moet rondlopen omdat hij het heeft aangedurfd om een rondje te zetten en je de bekers niet kan terugbrengen of omruilen voor een bonnetje.

De drankbonnetjes gaan dit jaar aan €1,60 per stuk, maar uiteraard kan je daar niks mee kopen: elk drankje kost namelijk minstens twee bonnetjes. Je kan ze ook slechts per vel van tien aanschaffen. "Een flesje water kost je inderdaad €3,20 en dat is inderdaad meer dan op de luchthaven, maar wat ga je anders doen? Water uit de gracht drinken? Achterlijken", aldus de organisatie.