Franky Demon razend: geen ballenbad op Cactus

Het gaat Cactusfestival niet voor de wind dit jaar. Na de noodlottige passage van schepen Nico Blontrock op het festival gisteren, laat nu ook zijn collega-schepen Franky Demon zijn ongenoegen blijken. "Wààr is het ballenbad, vraag ik u?"

"Ik stel de relevantie van het Cactusfestival in vraag, ja."

Aanschuivende festivalgangers van het Brugse Cactusfestival waren gisteren getuige van een ferm marcherende Franky Demon, exit Cactusfestival richting Katelijnestraat.

"Ja, ik loop terug naar mijn autoped, ja! En dan?" riep de schepen de verbaasde toeschouwers toe. Algauw deed het de ronde dat Demon niets van de gebeurtenissen op het podium begreep. De waarheid was genuanceerder, zo bleek nadat wij de schepen opbelden en om commentaar vroeger.

"Klootzakken", aldus Franky Demon.
"Dat doet mij er aan denken dat Brugge ook dringend een IKEA nodig heeft."

"Sorry als er een beetje veel lawaai is", steekt de Demon van wal, "maar ik bevind mij momenteel in het ballenbad van IKEA te Gent. In alle oprechtheid: ik decompenseer mijn ontgoocheling. Wààr is het ballenbad op Cactus, vraag ik u?Wààr? Nérgens! Een schande. Dat doet mij er aan denken dat Brugge ook dringend een IKEA nodig heeft. Misschien op de gronden van het Minnewaterpark? Moet kunnen!"

De Brugse Stem: "Is uw reactie niet een béétje emotioneel, schepen Demon?"

Franky Demon: "Emotioneel? (snikt) Ik keek zo uit naar een middagje ballenbad. We hadden er afgesproken met collega schepenen Mathijs Goderis en Pieter Maréchal. Best dat wij onze tickets gratis krijgen - 'geen tickets, geen vergunning', hahaha - maar ik had nu toch gedacht dat na die opleg voor hun concertzaal het ballenbad een certitude zou zijn. Ik had het expliciet gevraagd. Weet je welke uitleg ik kreeg? 'We dachten dat het voor te lachen was, Franky...' Ik stel de relevantie van het Cactusfestival daarom serieus in vraag. En nu ga ik hier nog wat verder losgehn hoor. BOMMETJEEEEEEUH!", aldus nog schepen Franky Demon.