Bestuurder scheert aan 155 km/u door Brugse Steenstraat maar moet boete NIET betalen

De onbekende bestuurder poseert trots met de boete die hij niet hoeft te betalen

Donderdagnacht om 01:45 uur werd een bestuurder aan 155 km/u geflitst in de Brugse Steenstraat, een straat binnen de zone 30 van de Brugse binnenstad en de voornaamste winkelstraat van de stad. Desondanks de zware overtreding, hoeft de bestuurder geen boete te vrezen.

Politierechter

De bestuurder leek bijzonder dronken, maar na een alcoholtest bleek hij slechts één alcoholisch drankje te hebben genuttigd, en het was dan nog een kriek ook. "Loser", zo klonk het bij de wegpolitie. Toch hielden de agenten de uitzinnige man aan de kant. Deze ochtend mocht hij zich verantwoorden bij de politierechter.

"Ja maar meneer", zo verdedigde de anonieme chauffeur D.D.f. zich voor de rechtbank, "ik kom van de Club. (Club Brugge speelde eerder die avond tegen Aarhus, een of andere Deense tweedeklasser, nvdr)" Reden genoeg voor de rechter om de man onmiddellijk vrij te spreken en met een onkostenvergoeding naar huis te sturen. "Ocharme", klonk het bij de rechter.

Gemengde reacties

De beslissing werd niet altijd even goed ontvangen bij de bevolking. "Dit is klassenjustitie", vindt ondernemer Marc Coucke, "de marginalen van de maatschappij worden voorgetrokken, en als ik dan eens goed wil doorvlammen met mijn Porsche ben ik mijn rijbewijs kwijt."

"Niet waar", reposteert psychologe Renate Devries, "de rechter heeft net medeleven getoond met de zwakbegaafde bestuurder. Je moet het maar doen, supporteren voor de Club dezer dagen. Die mens was gewoon zichzelf niet."

Tenslotte reageert ook de enige inwoner van de Steenstraat, Hendrik Mees: "Wout Van Aert moet naar Quick-Step. Zolang Jumbo-Visma ambities heeft om GC te rijden in grote rondes, gaat hij nooit de volledige aandacht van dat team krijgen. Bij Quick-Step kan dat in het voorjaar gewoon wél, en Quick-Step heeft een kopman à-la Boonen of Museeuw nodig. Hij wordt ook niet jonger: hij gaat geen vijf keer de Ronde of Roubaix meer winnen. Maar het zou wel jammer zijn mocht Wout bij één Monument blijven steken. De concurrentie is navenant, maar met een team volledig rond Wout is hij gewoon de sterkste. Het mag ook stoppen met 'samen winnen', dat is een marketingslogan van de Hollanders. Natuurlijk is koers een ploegsport, maar koers is bovenal een sport van grote kampioenen. En je wordt nu eenmaal geen grote kampioen als je al je zeges in de grote klassiekers weggeeft. Volgens mij is dit de enige optie, ofwel geven we Van der Poel een Belgisch paspoort. Daarmee kunnen we ook verder."