Sjeik uit Dubai schenkt Franky Demon harem na omstreden vergunning Poorstersloge

Als dank voor een afgeleverde bouwvergunning, kreeg schepen Franky Demon eerder deze week een heuse harem cadeau van Sjeik Prins Hammad bin Jassim Vuylsteke. "Al heb ik eigenlijk geen idee wat ik daarmee moet aanvangen", aldus Demon.

BRUSK

De champagne knalde twee maand geleden in het Brugse Stadhuis toen Sjeik Prins Hammad bin Jassim Vuylsteke zijn handtekening onder de verkoopakte van de Brugse Poortersloge zette. Het gebouw was al lang een doorn inzet oog van de stad. "Het wordt enkel voor inheemse Brugse - zogenaamde - 'kunst' (knipoogt) gebruikt, en wie ligt daar nu wakker van? We hebben geld nodig voor BRUSK", aldus schepen Nico Blontrock.

Sjeik Prins Hammad bin Jassim Vuylsteke wil de Brugse portiersloge 'a touch of Dubai' geven.

'A touch of Dubai'

Algauw bleek dat de Sjeik wilde plannen had met de poorstersloge. Hij wou de, naar eigen zeggen, 'oubollige toren' vervangen door een hypermoderne constructie en Brugge zo een 'touch of Dubai' geven. "Voordeel is ook", aldus de Sjeik, "dat het nabijgelegen VBRO de prachtige toren meteen als zendmast kan gebruiken, en de uitslagen van de wekelijkse duivenslag zo tot in Ardooie te ontvangen zal zijn."

Harem

Toen de plannen duidelijk werden, kwam er veel protest van de nog drie Brugse inwoners die in een straal van twee kilometer rond de Poortesloge gedomicilieerd zijn. "Dat was snel opgelost", aldus Franky Demon. Zij kregen elk een jaarabonnement voor het Friet- en chocolademuseum én de belofte dat ik bij volgende verkiezing niét meer zou opkomen. Dat laatste is natuurlijk een leugen, ik ben tenslotte politieker (schaterlacht)!"

Als dankbaarheid schonk de Sjeik een harem aan de schepen. Al weet die niet goed wat er mee aan te vangen. "Dankbaar, ja... Maar ik heb al zo'n vrouwtje thuis, en heb eerlijk gezegd ook geen idee waarom of wat ik er mee moet...", aldus Demon die overweegt de harem aan een goed doel te schenken.

"Verwarrend...", aldus Franky Demon.

Halletoren

Schepen Blontrock vult aan: "Gezien het succes van deze transactie, en de vele centen die we nog in BRUSK willen pompen, werd meteen beslist over te gaan tot de verkoop van de Hallentoren. Die toren stikt me zo dik tegen vint! De sjeik heeft al interesse getoond. En ja, er zijn al simulaties gemaakt van hoe het gebouw er zou gaan uitzien na zijn ingrijpen. Verrassend rustgevend. Hadden we al veel langer moeten doen!".

Simulatie van het Brugse Belfort na ingrijpen van de Sjeik. "Eindelijk".