Pieter Marechal verzekert achterban: "ik heb GEEN vlooien"

Schepen van personeel Pieter Marechal (CD&V) heeft gisternamiddag een opvallende campagne gelanceerd: de schepen wil met grote affiches duidelijk maken aan zijn achterban dat hij geen vlooien heeft.

"Ik wil graag aan de Bruggeling laten weten desondanks de vele geruchten die de ronde doen, dat ik GEEN vlooien heb", vertelt de schepen aan onze reporter. De campagne wordt grotendeels gefinancierd met het geld van de tombola van de boerenbond.

Hardnekkige geruchten

"Bij de Brugse stadsdiensten werken er enkele individuen die graag mijn reputatie ondermijnen door valse berichten te schrijven in belangrijke dossiers. Zo schreef iemand onlangs "Pieter heeft vlooien zeg het voort" in een belangrijk personeelsdossier", vertelt Marechal verder, "die hardnekkige en realistische geruchten moet gewoon stoppen." Vorige week had de schepen nog een collega-schepen over uit Hamburg, Duitsland. Het eerste wat de man vroeg aan Marechal was 'Stimmt es, dass Sie Flöhe haben?"

De gepeste schepen hoopt dat met deze grootscheepse campagne, de gerucht eindelijk zullen ophouden. "En ik ben ook niet seropositief", vult de schepen nog aan, "maar we doen één gerucht met een keer."