Schepen Mathijs Goderis nachtje in de cel wegens poging tot dealen op Verloren Hoekfeesten

BRUGGE / De Verloren Hoek - Opschudding alom gisteren op de Brugse Verloren Hoekfeesten. De Brugse volkswijk werd opgeschrikt toen omstreeks 21.19u. een heuse politiemacht de feesttent kwam binnengevallen. Target was schepen Mathijs Goderis die een halfuur daarvoor 2 Tante G's een zakje sneeuw en 3 Dick-Flava's had proberen te verpatsen aan barman Johny 'De Bolle' Alloo.

"Wat een lef heeft die kerel! Wat denkt hij wel? Omdat hij schepen is van Brugge dat hij eventjes àlles mag? Iedereen weet dat ik de éxclusieve vergunning heb binnengehaald voor het dealen van illegale drugs op De Verloren Hoek. En dan gaan we zò beginnen? Ik dacht het niét!", aldus De Bolle die meteen de politie verwittigde.

"Iedereen weet dat énkel De Bolle een vergunning heeft voor de verkoop van illegale drugs op De Verloren Hoek" - Dirk De fauw

"Uiteraard kon de politie niet anders dan collega Goderis meteen te arresteren en naar de cel te brengen", aldus burgmeester Dirk De fauw. "Een deal is een deal (knipoogt): enkel De Bolle mag illegale drugs verkopen op De Verloren Hoek, hélaas pindakaas".

Enkel De Bolle mag illegale drugs verkopen op De Verloren Hoek.

Gelukkig had de politierechter begrip voor de situatie van Goderis. "Ik kom uit Lissewege, edelachtbare, dat is écht niet leuk," aldus Goderis. Wel tilde de rechter zwaar aan het feit dat de schepen sigaretten op zak had. "Groene Michel zonder filter... Roken is slecht voor de gezondheid, doé er iets aan!", besloot de rechter.