Nieuwe rechtstreekse busconnectie New Delhi - Brugge op komst

Goed nieuws voor de Brugse handelaars: binnenkort krijgt Brugge mogelijk heel wat meer toeristen over de vloer. De eerste busverbinding met het Indische subcontinent is vanaf volgende de week een feit.

Ambitieus

"We zijn zeer verheugd om een groot land als India kennis te laten maken met de mooiste stad van Europa", aldus de ambitieuze woordvoerder Diksha Singh, "we schatten in om tijdens ons eerste jaar een vijftiental miljoen Indiërs naar Brugge te vervoeren. Dat is uiteraard maar weinig, maar we willen in alle rust kunnen opbouwen. Na vijf jaar zouden we voor iedere Bruggeling 100 Indiërs moeten hebben. Of omgerekend, een half miljoen toeristen per dag."

Het is het private busbedrijf Flixbus die de verbinding zal uitbaten. De route gaat van New Delhi, door Pakistan, Iran, Irak, Syrië, Turkije, via de Balkan naar Oostenrijk en Duitsland alvorens België binnen te rijden met als eerste stop Durbuy. Daarna volgen nog stops in Tienen, Overijse, Molenbeek, Aalst en Kortrijk om de lange reis wat op te breken. "Anders wordt het moeilijk, want er zijn namelijk geen toiletten aan boord van de bus", vertelt Diksha.

Al langer populair

Brugge is al langer populair bij de Indiërs, zo werd er enkele jaren geleden nog een Bollywoodfilm over het leven van voormalig burgemeester Michel Van Maele gedraaid. Ook duikt schepen Minou Esquenet vaak op in Indische reclamespotjes om haar zware gokschulden te kunnen afbetalen.