Na de titel van Club: Vanaken onderweg naar Aken? En Mechele dan?

Zondag werd met Club Brugge de mooiste voetbalploeg van het land opnieuw kampioen. Maar net zoals in échte sporten zoals de koers of vogelpiek, moet ook in het moderne voetbal de kassa blijven rinkelen, dus moet er verder gewerkt worden.

Selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft ondertussen de selectie van de Rode Duivels bekend gemaakt en tegen alle verwachtingen in werd de beste speler van de Jupiler Pro League, Hans Vanaken, weer schromelijk over het hoofd gezien. Reden genoeg voor het nieuwe Clubbestuur om Hans te verkopen aan de Duitse voetbalploeg Alemannia Aachen. De Duitse ploeg uit Aken speelde kampioen in de Duitse amateurdivisie en zal volgend jaar zeker versterking kunnen gebruiken in de 3. Liga.

Ook voor de niet-geselecteerde Brandon Mechele werd naar een oplossing gezocht. De verdediger die nu ondertussen zes landstitels wist te verzamelen bij Club moet plaats maken voor jong talent en mag per direct vertrekken naar oftewel Racing Mechelen of KV Mechelen. Mechele zelf wou graag zelf zijn volgende werkgever kiezen, maar stootte tegen een njet en een stomp in de maag vanwege trainer Mickey Hayen. Wat een held toch.

Linguïstiek manager

Voorzitter Bart Verhaeghe geeft een woordje uitleg bij de opvallende keuzes: "Met Club Brugge willen we steeds mee blijven met die nieuwe evoluties en mogelijkheden in het voetbal." Verhaeghe geeft ook meteen toe dat beide keuzes in het gat van de nacht zijn genomen tijdens een drankgelag in het Oud Gemeentehuis in Varsenare, de avond van de titel. "Sinds de start van de Play-Offs hebben we met Stijn VM. een Linguïstiek Manager aan boord gehaald. Ik heb daar intussen enkele hele goede discussies mee gehad. Het was zijn idee om Vanaken naar Aken te laten gaan en Mechele naar Mechelen, en geef toe: wie heeft hier nog niet eens over nagedacht?"