Bruggeling dient klacht in tegen onbekenden voor verspreiden grove spotprenten Franky Demon

Bruggeling en voorzitter van Jong-CD&V Jozef Dewachter (97) uit Sint-Andries heeft vandaag klacht neergelegd tegen onbekenden. De reden: het verspreiden van ontzettend wansmakelijke en grove spotprenten van bekend politicus Franky Demon (CD&V).

Akelig

"Ik geloofde niet wat ik zag deze ochtend", getuigt een geschokte Dewachter, "uit mijn brievenbus haalde ik niet één, maar een volledige stapel akelige karikaturen van schepen Franky Demon. Ik weet dat niet iedereen zijn standpunten volgt, maar komaan - moet dit op deze manier? (wijst naar een willekeurige foto op een flyer van Demon). Arme vent. Jongens toch. In wat voor wereld leven wij eigenlijk?"

We bekijken de nep-folders van dichterbij en het lijkt er inderdaad op alsof iemand de heer Demon in diskrediet wil brengen met een bijzonder infantiel ontwerp en een cartoonversie van de man die hem nóg meer doet lijken alsof hij de sleutel van je voordeur heeft laten kopiëren "voor het geval dat". Het feit dat het cartoonpersonage ook nog eens een obsceen gebaar naar de kiezer maakt, maakt het helemaal smakeloos. Wie doet nu zoiets?

Het feit dat het cartoonpersonage ook nog eens een obsceen gebaar naar de kiezer maakt, maakt het helemaal smakeloos.

Wie doet nu zoiets?

Daar is volgens politicoloog Janne Narten maar één antwoord op: de Russen. Of misschien partijgenoot Dirk "Backstab" De fauw, de dwingeland en despoot die Franky enkele maanden geleden volledig heeft verraden door tegelijkertijd zijn abonnement in de Toverplaneet stop te zetten én hem het toekomstig burgemeesterschap van de stad Brugge te ontzeggen. Maar het konden natuurlijk ook de linksen zijn. Of de ma van Franky. Enfin, er zijn veel mogelijke daders.

"Dat doet ook niet terzake", vindt Dewachter, "weet jij toevallig de kortste weg naar 't parlement? Ik snap de opzet van het spel niet zo goed (wijst naar een flyer van Franky). Misschien moeten we Franky langs de drollen leiden zodat hij ze kan opruimen? Of misschien zijn het zíjn drollen en probeert hij de boeren te helpen door hun velden onder te schijten? Bon, ik zal hem naar die rivier leiden, dan kan hij nog altijd zelf beslissen of hij kan zwemmen of niet."

weet jij toevallig de kortste weg naar 't parlement?