Club heeft oplossing klaar voor lastige buurtbewoners: "verkoop een deel hotdogs en hou je bek"

Op de Olympiasite komt binnenkort een nieuw stadion voor 40.000 supporters ter vervanging van het Jan Breydelstadion, nadat aan eerdere bezwaren is voldaan met een nieuwe parkeerverordening. Dit markeert het einde van een 15-jarige strijd voor Club Brugge. Er kan nog verzet worden aangetekend, maar Club Brugge is er zeker van dat dat dit keer niet zal gebeuren.

Vruchtbare oplossing

"We hebben samengezeten met alledrie de buurtbewoners die het al jarenlang volhouden om te procederen tegen onze plannen voor een nieuw stadion. Daaruit is een vruchtbare oplossing gekomen die wij hen eenzijdig hebben voorgesteld", klinkt het bij Club, "ze mogen alledrie cervelas of hamburgers verkopen vanop hun oprit tijdens matchdagen, en in ruil moeten ze hun bek houden." Volgens Club hebben de buurtbewoners intussen al gereageerd op het voorstel, "maar zijn de reacties onmiddellijk ongelezen doorgespoeld in de toiletten van Jan Breydel".

Eén buurtbewoner vroeg de stad in het bijzonder om een blauwe zone in te voeren op Sint-Andries, om zo het wildparkeren tijdens matchdagen tegen te gaan. "Ja dat zie je van hier", was de reactie van de burgemeester, en ook: "moet je geen wosten draaien, kiesak?" Duidelijk dus dat de stad bijzonder veel vertrouwen heeft in de plannen van Club.

Cercle

Maar wat met Cercle, vragen wij ons af. "Club lijkt zegezeker, maar daar is niks van aan. Als wij nergens terecht kunnen, dan Club ook niet", reageert officieus woordvoerder Brol Van Den Driessche, die ook overweegt om te procederen, maar dan in een oubollig Nederlands accent. Toch heeft Club ook daar een oplossing voor bedacht: "van ons mogen ze gerust hotdogs verkopen tijdens onze thuismatchen. Met de opbrengst daarvan kunnen ze dan het pleintje van Daring Brugge afhuren het weekend erop."